top of page
MediumSquareLogo.jpg

Enkhuizen Boeit!

Enkhuizen is een stad met een rijke geschiedenis. Vele prachtige monumentale gebouwen en verdedigingswerken zijn bewaard gebleven.

De Drommedaris, het Waaggebouw, de Zuiderkerk en het indrukwekkende stadhuis. De 'Boerenhoek', een uitbreiding van de stad met de nog goed herkenbare vestingwallen, toont een bijna landelijk karakter met boerderijen en grachten met kleine bruggetjes. 

Wat maakt Enkhuizen zo leuk?

Een visje eten op de woensdagmarkt, winkelen in de Westerstraat, een filmpje pakken in cultuurcentrum de Drommedaris, een duik nemen in het overdekte zwembad, gezellig uit eten in één van de leuke restaurantjes of een borrel nemen in een 'klein cafeetje aan de haven'. Maar er is nog veel meer...

 • Musea
  In elk seizoen is er altijd genoeg te zien in één van de boeiende musea in Enkhuizen. Zo is het kleinschalige Flessenscheepjesmuseum zeker een bezoek waard. Het Zuiderzeemuseum brengt de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee. 

   

 • Ontdek wandelend de geschiedenis van Enkhuizen
  Enkhuizen is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vind je maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met een uniek en boeiend verhaal. Bekijk Enkhuizen eens wandelend en proef op iedere straathoek de indrukwekkende historie van een VOC-stad met allure.

   

 • Watersport
  Met je zeebenen het IJsselmeer op? Of liever op je gemak door de grachten in een fluisterbootje of rondvaartboot? Kies het ruime sop of de rustieke grachtjes van Enkhuizen; de stad die is gemaakt om van en op het water te genieten.

   

 • Historische driehoek Enkhuizen - Medemblik - Hoorn
  De  tijdreis met stoomtram en boot! Het schip "Friesland" vaart tussen Enkhuizen en Medemblik langs de prachtige kust van West-Friesland. Tussen Medemblik en Hoorn rijdt u met de stoomtram over het platteland langs tulpenvelden en historische stationsgebouwen. In Hoorn kun je de werkplaats bezoeken of de tentoonstelling met grote collectie bagage, authentieke seinen en seintoestellen bewonderen. En vervolgens pak je de reguliere trein weer naar Enkhuizen. Een heel leuk dagje uit.

bottom of page